Після деокупації в Криму буде український флот, а не туристичний оазис – Зеленський

Після деокупації в Криму буде український флот, а не туристичний оазис – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що після деокупації в Криму буде український флот, щоб ніхто не мав більше можливості окупувати півострів.

Про це він сказав під час пресконференції на полях саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Розраховувати, що Крим буде після деокупації, я просто чув, що хтось каже, що це буде просто туристичний оазис, це не є правдою. І ніхто більше не дозволить мати можливість окупувати Крим, тому флот буде. Якщо коротко. І захищеність військова Криму буде, але українського. Український захист", - сказав Зеленський.

Водночас він зауважив, що не впевнений, що ми вправі сьогодні говорити про військову деокупацію Криму публічно.

Глава держави також зазначив, що поки не була презентована на полях Кримської платформи Стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму, як анонсувалося.

Читайте також: Президент: Розробляються конкретні кроки щодо деокупації Криму

“Щодо стратегії, вона ще не була презентована. Вона частково була у промовах, як моїй, так і інших колег. Вона буде і з безпекових питань складатися, і з гуманітарних, екологічних питань, і економічних питань тощо. Також це питання деокупації Криму і питання повернення людей, реінтеграції Криму і суспільства кримського в Україну. Повернення і розвиток Криму. Демілітаризація — один із дуже важливих напрямків”, - відзначив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Києві відбувається третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-