Данілов: Без флоту після звільнення Криму в Україні буде складна безпекова ситуація

Данілов: Без флоту після звільнення Криму в Україні буде складна безпекова ситуація

Укрінформ
Якщо Україна не матиме у майбутньому в Криму свого військового флоту, то українці постійно перебуватимуть у вкрай складному стані із точки зору безпеки.

Про це напередодні Третього Саміту Кримської Платформи заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, передає кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо з суто військової точки зору і те, що якщо ми не будемо мати у Криму свого військового флоту (після його звільнення від РФ – ред.), то майте на увазі, що ми тоді будемо постійно знаходитися у вкрай складному стані з точки зору безпеки. Тож нам цю заваду (РФ із Криму – ред.) треба прибрати, треба звільнити Крим і наше Азовське море», - сказав він.

Під час Міжнародного ветеранського форуму «Україна. Захисники. Майбутнє» Секретар РНБО заявив, що перед початком цієї повномасштабної війни у представників української влади було дуже багато зустрічей із партнерами, які в один голос говорили, що найближчим часом (на той момент – ред.) буде велика війна.

«Ми розуміли, що вона обов’язково буде. Ми розуміли, що маємо прийняти виклик і пояснювали їм, що спроможностей у РФ побороти нашу країну не буде. На жаль, ніхто нам не вірив, а всі ви 24 лютого довели, що ми є нація, що ми є народ, що ми є ті, хто буде боронити свою країну до останньої краплі крові», - зазначив Данілов, звертаючись до присутніх на форумі військовослужбовців.

Читайте також: Крим, швидше за все, звільнятимемо військовим шляхом - Данілов

Він висловив їм за це вдячність. Також Секретар РНБО подякував тим, хто бере участь у роботі на перемогу на фронті, у тилу тощо. «Ми зараз спільно боремося за нашу спільну свободу і доводимо всьому світу, що Україна була, є і буде. Дякую вам за це щиро», - сказав Данілов.

Як повідомлялося, постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила, що наразі обговорюються такі варіанти статусу Криму після деокупації, як Автономна республіка Крим і місто Севастополь, Кримська автономія із правом кримськотатарського народу на самовизначення або ж Кримська область.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-