У Криму зростає протистояння між загарбниками та цивільними – ГУР

У Криму зростає протистояння між загарбниками та цивільними – ГУР

Укрінформ
На території тимчасово окупованого Криму зростає протистояння між загарбницьким контингентом та проукраїнськи налаштованим цивільним населенням.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, набули систематичного характеру атаки на військові об’єкти із застосуванням так званих «коктейлів молотова» (пляшки з легкозаймистою сумішшю). Організаторами та виконавцями більшості з них є саме цивільні громадяни, які підтримують Україну.

«Щоб протистояти таким атакам особовий склад ЗС РФ переведено в стан високої бойової готовності. Ведеться моніторинг «підозрілих осіб», які потенційно можуть бути причетними до подібних «інцидентів». Дозволено застосування фізичної сили та зброї. Проводяться масові затримання, арешти», - сказано в повідомленні.

У ГУР зазначають, що низка громадян, які відмовились отримувати російське громадянство, після проведених арештів вважаються «зниклими безвісти». Щодо тих, хто залишається на волі, застосовуються адміністративні покарання, великі штрафи, цькування. Людей звільняють з роботи, позбавляють майна та бізнесу.

Читайте також: Загарбники посилюють пропаганду серед молоді у Криму - Центр нацспротиву

Велика частина затриманих та заарештованих - представники кримськотатарського народу. Серед них заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, журналіст та учасник громадського об’єднання «Кримська солідарність» Тимур Ібрагімов, громадський діяч Рустем Сеітмеметов.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що багато російських загарбників вже вивезли з Криму свої родини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-