Затримали пілота української авіакомпанії, який працював на росіян у Криму

Затримали пілота української авіакомпанії, який працював на росіян у Криму

Укрінформ
Правоохоронці викрили пілота однієї з українських авіакомпаній, який працював на росіян у Криму й виправдовував збройну агресію Росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генпрокурора.

Так, зловмисником виявився громадянин України –колишній диспетчер підконтрольної російським загарбникам компанії "Кримаеронавігація".

Встановлено, що до 2014 року чоловік обіймав посаду диспетчера регіонального структурного підрозділу "Кримаерорух", яка здійснювала управління повітряним рухом над українським півостровом.

Після захоплення Криму російськими військами фігурант достовірно знав, що Україна офіційно припинила функціонування всіх аеропортів на тимчасово окупованій ворогом території. Попри це, він перейшов працювати до загарбників на аналогічну посаду в диспетчерському центрі вже російської "Кримаеронавігації".

Читайте також: Ще трьох кримських «суддів» заочно засудили за держзраду

Зловмисник продовжив здійснювати диспетчерське обслуговування та контроль руху літаків з Росії на територію півострова та у зворотному напрямку, сприяючи тим самим незаконному переправленню осіб через державний кордон України.

Пізніше чоловік вирішив переїхати на материкову частину та працевлаштувався до однієї з українських авіакомпаній на посаду пілота.

За даними слідства, після початку повномасштабної війни фігурант почав активно підтримувати та виправдовувати збройну агресію РФ. Через власний акаунт у забороненій соцмережі він "звеличував подвиги" російської армії, поширював наративи ворожої пропаганди та сподівався на захоплення росіянами більшої частини України, включно зі столицею.

Правоохоронці затримали пілота у Київській області. За результатами обшуку в нього виявили речі й документи, що підтверджують його протиправну діяльність, зокрема паспорт громадянина РФ і російську валюту.

Читайте також: Екскомандиру корвета «Тернопіль» за держзраду загрожує 15 років в’язниці

Затриманому оголошена підозра в незаконному переправленні осіб через державний кордон та виправдовуванні збройної агресії Російської Федерації (ч. 2 ст. 332, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Підозрюваному обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові СБУ викрила у виправдовуванні російської збройної агресії та захоплення територій півдня України колишнього секретаря регіонального комітету нині забороненої комуністичної партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-