Ще трьох кримських «суддів» заочно засудили за держзраду

Ще трьох кримських «суддів» заочно засудили за держзраду

Укрінформ
Суддя «Верховного суду Республіки Крим», заступник голови «Керченського міського суду» та голова «Євпаторійського міського суду» отримали заочні вироки за державну зраду.

Про це повідомила у Телеграмі прокуратура АРК та м. Севастополь, передає Укрінформ.

“За публічного обвинувачення прокуратури автономії вироки за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України) отримали троє кримських суддів. Двох із них заочно засуджено до 12 років, третій отримав 10 років позбавлення волі”, - йдеться в дописі.

Прокурори автономії довели, що у 2014 році українські судді зрадили присязі та перейшли працювати на бік ворога. Вони зайняли посади: судді «Верховного суду Республіки Крим», заступника голови «Керченського міського суду» та голови «Євпаторійського міського суду».

У прокуратурі наголосили, що своїми діями та рішеннями вони сприяли становленню та зміцненню окупаційних органів правосуддя на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте також: За держзраду чотирьом суддям з Криму «світить» по 15 років в'язниці

Як повідомляв Укрінформ, чотирьох кримських «суддів», які зрадили присязі та перейшли на бік ворога, заочно засуджено на терміни від 12 до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-