За держзраду чотирьом суддям з Криму «світить» по 15 років в'язниці

За держзраду чотирьом суддям з Криму «світить» по 15 років в'язниці

Укрінформ
Прокуратура АРК та Севастополя скерувала до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох суддів, які зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу державі-окупанту.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя у Фейсбуці.

“Прокуратура автономії в порядку спеціального досудового розслідування скерувала до суду чотири обвинувальні акти стосовно чотирьох кримських суддів”, - ідеться в дописі.

Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада за ч. 1 ст. 111 КК. Санкція цієї статті передбачає від 12 до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: Кримському судді призначили 12 років ув'язнення за держзраду

Зазначається, що після окупації півострова четверо українських суддів, які працювали у судах АР Крим, зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта.

Зокрема, вони обійняли посади у незаконно створених "Верховному суді Республіки Крим" Первомайському районному та Керченському міському судах.

Читайте також: «Судді» з Криму повідомили про підозру у колабораціонізмі

"Фігуранти безпосередньо сприяли становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові, а також брали участь у формуванні та організації роботи окупаційних судів”, - наголошують у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, за державну зраду судитимуть дев’ятьох суддів і прокурора Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-