Третій Міжнародний саміт Кримської платформи відбудеться у Києві 23 серпня

Третій Міжнародний саміт Кримської платформи відбудеться у Києві 23 серпня

Укрінформ
У Києві 23 серпня у гібридному форматі пройде третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у виступі на відкритті Міжнародного форуму експертної мережі міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«23 серпня у Києві у гібридному форматі пройде третій Міжнародний саміт Кримської платформи... Він буде присвячений, окрім іншого, і питанням відновлення, і майбутнього Криму – як Україна бачить Крим, і питанням безпеки, зокрема, Чорноморської безпеки», - сказала Джапарова.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Азербайджаном Кримської платформи та Формули миру – Джапарова

Вона нагадала, що минулого року до Кримської платформи приєдналися країни Глобального півдня, тобто сьогодні її учасниками є 61 країна і міжнародна організація. Завданням цьогорічного саміту є розширення географії Кримської платформи, зазначила перша заступниця міністра.

Джапарова поінформувала, що у переддень міжнародного саміту Кримської платформи, 22 серпня, буде проведено експертну дискусію. Наразі вже сформовані робочі групи, які займаються підготовкою до цих двох подій, а сьогодні у Президента відбудеться нарада, на якій буде обговорюватися весь спектр організаційних питань.

Читайте також: МЗС і представники ЮНЕСКО обговорили ініціативу проведення конференції з відновлення України

Як повідомлялося, у Києві проходить Міжнародний форум Експертної мережі Кримської платформи «Бачення майбутнього: експертний погляд». Спікерами та учасниками форуму є провідні експерти з понад 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-