У Криму росіяни оштрафували двох кримських татар за національні прапори

У Криму росіяни оштрафували двох кримських татар за національні прапори

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму росіяни оштрафували двох кримських татар - Рустема Курносова та Енвера Усеїнова через національні прапори.

Про це у Телеграмі поінформував уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

Він нагадав, що напередодні Дня кримськотатарського прапора російська поліція у Білогірському районі зупинила колону авто під кримськотатарськими прапорами і затримала трьох кримських татар.

«Рустем Курносов, Енвер (Усеїнов – ред.) та Ебабіль Ібрагімов прямували до підніжжя Білої Скелі, аби здійснити сходження з національними символами. Однак підконтрольна Кремлю поліція вирішила, що це масовий, незаконний публічний захід. На 73-річного Рустема Курносова та 65-річного Енвера Усеїнова, у якого третя група інвалідності та цукровий діабет, силовики склали протоколи», - заявив Лубінець.

Читайте також: Деокупація Криму йде не лише на полі бою, але й у сфері духовного життя - Точицький

За його даними, напередодні окупаційний Білогірський райсуд призначив Курносову та Усеїнову штрафи по 20 тисяч рублів кожному, закидаючи їм «організацію чи проведення публічного заходу без повідомлення».

Омбудсман переконаний, що країна-окупант – РФ - укотре порушила права корінного народу України.

Уповноважений ВР із прав поінформував, що в Україні з 1 липня 2021 року ухвалено Закон «Про корінні народи України», згідно з яким в нашій державі, окрім українців, такими народами є: кримські татари, караїми та кримчаки. Більшість з них проживає в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: У Криму продовжили арешт п'ятьом фігурантам справи «другої джанкойської групи»

«Вимагаю припинити систематичні переслідування кримських татар за національною ознакою на території півострова. Закликаю міжнародну спільноту долучитися до захисту прав корінних народів України, а особливо тих, хто сьогодні залишається на кримському півострові. Крим – це Україна», - написав він.

Як повідомлялося, у Криму під час сходження на Білу Скалу російська поліція затримала трьох активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-