Деокупація Криму йде не лише на полі бою, але й у сфері духовного життя - Точицький

Деокупація Криму йде не лише на полі бою, але й у сфері духовного життя - Точицький

Укрінформ
Кримськотатарський прапор став символом волі та незламності кримськотатарського народу, який пройшов через жахливі випробування і важкі періоди історії.

Про це на церемонії підняття кримськотатарського прапора заявив заступник міністра закордонних справ Микола Точицький, передає Укрінформ.

“Він є свідком високої духовності та незламності кожного, хто готовий йти до кінця за свої переконання, віру, свободу. Кримські татари, переживши переслідування, депортацію, зберегли свою унікальну культуру, мову, традиції. Вони були і є невтомними захисниками своїх ідентичних прав, незважаючи на численні репресії і політику терору, які знову, як і в сталінські часи, повторюються нині вже путінським режимом”, - зауважив заступник міністра закордонних справ.

Він додав, що тривалий час Кремль руйнував національну ідентичність українців і кримських татар, які віками жили поруч, намагаючись зміцнити історичні зв’язки наших народів.

“Саме тому деокупація Криму йде не лише на полі бою, але й у сфері духовного життя”, - акцентував він.

Своєю чергою присутній на церемонії голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров додав, що якщо пересічного громадянина запитати, скільки державних чи національних прапорів він знає та може назвати, то відповідь буде: 10 чи 15 прапорів.

“Але якщо зараз ви запитаєте в будь-якому куточку земної кулі, чий це прапор і покажете Державний прапор України, всі скажуть: це Україна. Те ж саме, без перебільшення, і з кримськотатарським національним прапором. Скажуть, що це — Крим, кримські татари”, - сказав Чубаров.

Він акцентував, що прапори стверджують народи, герої цих народів, які боронять свою землю, державу, честь свого прапора.

Читайте також: МЗС у День кримськотатарського прапора закликає світ посилити підтримку України

Також у церемонії підняття кримськотатарського прапора біля будівлі МЗС взяли участь заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс, лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв та постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева.

Нагадаємо, 26 червня в Україні відзначають День кримськотатарського прапора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-