Незаконно затримана Леніє Умерова написала листа із російського СІЗО

Незаконно затримана Леніє Умерова написала листа із російського СІЗО

Укрінформ
Незаконно затримана на російсько-грузинському кордоні кримська татарка Леніє Умерова написала листа із СІЗО РФ.

Про це повідомив у Фейсбуці її брат Азіз Умеров, передає Укрінформ.

Він зауважив, що отримав лист від Леніє, який вона написала 30 травня. За його словами, Леніє позбавили права писати українською або кримськотатарською мовами, ФСБ довго перевіряє її листи, тому вдається отримати вкрай мало інформації.

"Від всього серця хочу подякувати за вашу підтримку, віру і допомогу у цей складний час. Пів року тому я їхала до своїх батьків у Крим, щоб провідати й підтримати. Їхала з миром і чистими намірами. Доїхати так і не вдалося. Ось уже пів року відбувається казна-що. Спасибі Вам велике, що тримаєте руку на пульсі і не залишаєте одну, допомагаєте тримати голову холодною і грієте серце. Для мене це більше ніж безцінно. Я вірю в справедливість і в те, що рано чи пізно будь-яке свавілля закінчується! І це теж закінчиться! Сподіваюся, рано!", - йдеться в листі.

Читайте також: Росіяни засекретили матеріали справи стосовно незаконно затриманої Леніє Умерової

Як повідомлялося, 4 грудня 2022 року російські силовики затримали 25-річну Леніє Умерову після перетину грузинсько-російського кордону, коли вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком. Її звинуватили в нібито порушенні правил режимної зони.

Умерову помістили до Центру тимчасового утримання іноземних громадян у Владикавказі. Російський суд визнав її винною у “порушенні режиму державного кордону” (ч.1 ст. 18 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення) та оштрафував на дві тисячі рублів. У РФ їй декілька разів продовжували арешт.

Фото: Azeez Umerov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-