У Криму і на Херсонщині загарбників госпіталізують з підозрою на холеру - партизани

У Криму і на Херсонщині загарбників госпіталізують з підозрою на холеру - партизани

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму та Херсонській області після підриву Каховської ГЕС російських військових масово доправляють до лікарень з підозрою на холеру.

Про це повідомляє партизанський рух "Атеш" у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Наші інформатори з військових шпиталів Херсонщини та Криму повідомляють, що щодня до них надходить безліч військових ЗС РФ з підозрою на холеру. Цілі підрозділи з Херсонського напрямку, розташовані вздовж Північнокримського каналу, втрачають боєздатність та вивозяться в тил для лікування", - йдеться у повідомленні.

За інформацією партизанів, кілька російських солдатів уже померли.

В "Атеш" вважають, що це, найімовірніше, пов'язано з використанням загарбниками води з відкритих джерел, оскільки у них проблеми з підвезенням бутильованої або очищенням води.

"Звісно, що підрив Каховської дамби завдав колосальної шкоди природі, розкривши безліч хвороб, про які ми ще почуємо", - зазначають партизани.

Читайте також: Росіяни готуються до провокацій на хімзаводі «Кримський титан» - партизани

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС.

Забруднені дніпровські води досягли Чорного моря наступного дня після вибуху.

В Одесі у пробах води, взятих біля порту, виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи за Хейбергом. В акваторії Чорного моря в Одеському районі також виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію.

Епідеміологічна ситуація на Херсонщині після підриву росіянами Каховської ГЕС і затоплення населених пунктів стабільна, випадків спалахів інфекційних захворювань не виявлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-