У столиці Молдови відкрили чотири Українські книжкові полички

У столиці Молдови відкрили чотири Українські книжкові полички

Фото, відео
Укрінформ
Посольство України в Молдові відкрило в рамках проєкту Першої леді України Олени Зеленської чотири Українські книжкові полички у гуртожитках Політехнічного університету Молдови, де тимчасово проживають вимушені переселенці з України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила дружина посла України в Молдові Олеся Шевченко.

За її словами, за час війни Кишинівська Політехніка прихистила у своїх гуртожитках понад 2000 українських біженців, надавши необхідне житло, харчування та створивши затишні ігрові та навчальні кімнати для дітей. Наразі у пʼяти гуртожитках університету проживає 265 українських громадян, більшість із яких – діти. Частина дітей навчається в кишинівських школах, частина займається онлайн, відвідуючи спеціально обладнані для навчання класи.

«Отож, дружно взявши до рук яскраві книги, ми завзято читали українською мовою улюблені казки та вірші… По черзі, по сторінці, з бажанням, із задоволенням, занурюючись у мелодійні звуки рідної мови…, повертаючись подумки додому…», – написала пані Шевченко.

Дружина посла України подякувала керівництву Університету – Віорелю Бостану, адміністрації гуртожитків – Олена Терентій, Оксані Томсі, пані Валентині, пану Віктору, пану Данієлу, а також президентці благодійної організації Phoenix Ірині Русановські.

Нагадаємо, Українську книжкову поличку в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської було відкрито в центральній бібліотеці латвійського міста Огре. 

Фото: Olesia Shevchenko / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-