Українська книжкова поличка з’явилася у латвійському місті Огре

Українська книжкова поличка з’явилася у латвійському місті Огре

Фото
Укрінформ
У центральній бібліотеці латвійського міста Огре в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської було відкрито Українську книжкову поличку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Латвії. 

У відкритті взяли участь посол України Анатолій Куцевол, директор центральної бібліотеки Огре Jautrīte Mežjāne, працівники бібліотеки, а також представниця міської адміністрації Огре.

«В рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської по реалізації проєкту щодо поширення української літератури за кордоном, Посольством України в Латвії було передано до бібліотеки Огре літературу українською, латиською та англійською мовами, зокрема книги про історію України, традиції, українську культуру та мистецтво, книги про російську збройну аресію проти України, а також книги про видатних українців, туристичний потенціал України, твори Кобзаря Т.Г.Шевченка, української поетеси Лесі Українки та українські книги для дітей дошкільного віку українською мовою», – йдеться в повідомленні.

Книжки про Україну вже доступні для читання в центральній бібліотеці Огре як для українців, так і для іноземців.

Нагадаємо, це вже третя «Українська книжкова поличка», що була відкрита в Латвії – у 2022 році проєкт було реалізовано в Ризі – в Національній бібліотеці Латвії та Центральній бібліотеці Риги.  

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-