Зеленський анонсував виведення питання кримських в'язнів на міжнародний рівень

Зеленський анонсував виведення питання кримських в'язнів на міжнародний рівень

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський анонсував важливі спільні кроки з Меджлісом і виведення питання кримських в'язнів на міжнародний рівень.

Про це він розповів у вечірньому відеозверненні, нагадавши, що відвідав офіс Кримської платформи у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, передає Укрінформ.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

"Радий бачити, що створена нами "Кримська платформа" ефективно спрямовує спільну силу всієї нашої держави та кримськотатарського народу. Радий знати, що наша спільна робота з Меджлісом приносить потрібний Україні результат. До речі, деякі дуже важливі спільні кроки готуємо вже на найближчий час. Питання Криму, кримських в’язнів та всіх наших людей у Криму виводимо на новий міжнародний рівень", - сказав Президент.

Він нагадав, що 18 травня ми вшановуємо пам’ять усіх жертв депортації кримськотатарського народу.

Читайте також: У канадському парламенті вшанували пам'ять жертв депортації кримських татар

"Це був один із найтяжчих злочинів ХХ століття – увесь народ силою забрали з рідної землі та змусили жити на чужині десятиліттями. І коли вже люди повернулися додому, Росія вкотре принесла до їхнього дому, до нашої України своє зло – зло агресії, репресій, приниження", - зазначив Зеленський.

Саме тому, за його словами, повернути справедливість для всіх наших людей, гарантувати свободу для всієї нашої держави без будь-яких винятків – це наше історичне завдання. "Завдання всіх, хто захищає державу, усіх, хто обрав Україну, а отже, здобуде перемогу", - наголосив Президент.

Крім цього, Глава держави наголосив, що ми ні на мить не забуваємо і про тих наших людей, яких окупант утримує у неволі.

Читайте також: Переслідування кримських татар: Лубінець підтримав вимоги комісара Ради Європи

"Про полонених українців, про репресованих на окупованих територіях. Про тих, хто перебуває в окупованих містах і громадах і чекає повернення нашого прапора, нашої держави. Ми маємо звільнити всіх наших людей і всю нашу землю з російської неволі. Діємо разом, у єдності, дбаючи одне про одного й про державу, і не зупиняємось до перемоги", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 18 травня в Україні встановлено День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановується пам'ять жертв депортації кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-