При відновленні Криму враховуватимуть позицію кримських татар — Верещук

При відновленні Криму враховуватимуть позицію кримських татар — Верещук

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук переконана в тому, що під час відновлення Криму після його звільнення від російських загарбників потрібно буде враховувати бачення кримських татар.

Таку думку вона висловила під час заходу "Пам’ятаємо історію – повертаємо територію", присвяченому історії, поверненню та майбутньому кримських татар на півострові, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо розглядати відновлення Криму в тому контексті й так, як його бачать його мешканці, кримські татари. Саме таке поєднання нашої української державності та розуміння духу, розуміння та відчуття того, що насправді потрібно півострову і саме його корінному народу кримським татарам. Якщо поєднаємо, то це й буде тим, що не дасть більше ніколи знущатися з нас, вчиняти геноцид і думати, що все це мине безкарно. Ми обов'язково відновимо наш український Крим”, - сказала Верещук.

Вона зазначила те, що звільнення українського півострова активно обговорюється владою. “Дуже багато законопроєктів та ініціатив, які нас ще чекають та у майбутньому будуть прийняті”, - додала глава Мінреінтеграції.

Віцепрем'єр-міністр нагадала й про те, що формування кадрового резерву для деокупованих територій вже розпочинається. “Молоде покоління — це кадровий резерв. Саме таким має бути те покоління, яке буде відбудовувати наш Крим”, - сказала Верещук.

Читайте також: Зеленський затвердив склад Консультативної ради з деокупації та реінтеграції Криму

Як повідомлялося, раніше віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій вже зазначила, що задля формування кадрового резерву для роботи на звільнених від російських загарбників територіях уряд ухвалить окрему постанову. За її прогнозом, документ має бути прийнятий найближчим часом.

День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу відзначається 18 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-