Після деокупації Криму всі політв’язні будуть звільнені без перегляду справ – Ташева

Після деокупації Криму всі політв’язні будуть звільнені без перегляду справ – Ташева

Укрінформ
Усі політв’язні, які перебувають у місцях несвободи через сфальсифіковані звинувачення від окупантів з вироками окупаційних судів, будуть звільнені без перегляду справ.

Про це йдеться в колонці постійної представниці Президента України в АР Крим Таміли Ташевої для “Української правди”, передає Укрінформ.

Вона зауважила, що під час окупації на півострові активно діють окупаційні суди, які виносять незаконні вироки громадянам України за сфальсифікованими справами. І кожне рішення доведеться переглядати в індивідуальному порядку, щоб досягти справедливості для наших людей.

“Але попереду процедура, почерговість та пріоритетність перегляду. Передусім ітиметься про ті справи, в яких зафіксовані порушення прав людини, та ті, в яких однією зі сторін були окупаційні адміністрації. Очевидно, що всі наші політв'язні, які перебувають у місцях несвободи через сфальсифіковані звинувачення від окупантів з вироками окупаційних судів, будуть звільнені навіть без перегляду справ”, - зазначила Ташева.

Читайте також: Політв'язню Мустафаєву перешкоджають навчатися в російській колонії

За її словами, уже зараз потрібно формувати кадровий резерв для судових органів, які діятимуть на півострові після деокупації.

Як повідомляв Укрінформ, за словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, зі 180 кримських політв'язнів кремля 18 осіб не мають статусу, що свідчить про зневагу росії до міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-