Окупанти в Криму активізували роботу серед молоді – заступник постпреда Президента

Окупанти в Криму активізували роботу серед молоді – заступник постпреда Президента

Укрінформ
Загарбники в тимчасово окупованому Криму активізували роботу серед молоді, оскільки саме вона активно підтримує Україну.

Про це в ефірі «Громадського радіо» розповів заступник Постійного представника Президента України в АР Крим Денис Чистіков, передає Укрінформ.

«Окупаційна адміністрація на півострові активізувала роботу серед молоді. Це пов'язано з тим, що саме молодь активно підтримує Україну. Експерти вказують, що велика підтримка України серед молоді, зокрема, в проведенні заходів демонстраційного характеру – розміщенні жовтих стрічок, інших пов'язаних із Україною символів», - сказав Чистіков.

За його словами, про страх та застереження щодо молоді в окупантів свідчать обшуки у студентських гуртожитках на півострові, а також робота з учителями.

Читайте також: Ташева пояснила, хто підпадатиме під кримінальну відповідальність у Криму після деокупації

«Нещодавно у школах на півострові організовували написання листів до учасників так званої СВО. І вчителі мали перевіряти ці листи, тому що були випадки, коли діти готували проукраїнський контент. Це вказує на те, що підтримка України в Криму зростає», - додав Чистіков.

Він зауважив, що координатори рухів спротиву «Кримська бойова чайка», «Атеш», «Жовта стрічка» відмічають зростання підтримки, особливо після «бавовни» на півострові.

«Пресофіцери ЗСУ вказують, що отримують від мешканців Криму інформацію військового характеру. Однак вони наголошують: передаючи інформацію, необхідно дотримуватися заходів безпеки. Також ми бачимо, що зростає кількість так званих публічних вибачень у соцмережах за проукраїнську позицію. Це психологічний тиск. Також росте кількість адмінсправ», - додав він.

Читайте також: У «влади» Криму кардинально змінюється риторика - Ташева

Як повідомлялося, представник ГУР Міноборони Андрій Юсов сказав, що після кожного «інциденту» в тимчасово окупованому Криму спостерігаються багатокілометрові затори в бік російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-