Військовим рф у Криму роздають ділянки поруч із кладовищем замість моря – ЗМІ

Військовим рф у Криму роздають ділянки поруч із кладовищем замість моря – ЗМІ

Укрінформ
російським військовим, які беруть участь у війні проти України, у тимчасово окупованому Криму роздають земельні ділянки у степовій частині, зокрема, у с. Лісківка, біля кладовища. Звідси до моря, ділянки біля якого їм обіцяв самопроголошений голова Криму аксьонов, – не менше 10 км.

Про це йдеться у статті «Кладовище замість моря. Як у Криму розрахувались з армією рф за війну з Україною» інтернет-видання «Крим.Реалії», передає Укрінформ.

Як зазначається у статті, у квітні в тимчасово окупованому Криму почали оформлювати права власності на земельні ділянки військовим рф, які воюють проти України.

Читайте також: У Криму загарбники роблять запаси води та харчів на випадок ізоляції

Наразі відомо, що окупаційні чиновники розподілили таким чином понад 500 ділянок. Так, самопроголошена влада в Криму оприлюднила розпорядження, згідно з яким учасникам повномасштабного вторгнення в Україну надаються земельні ділянки в с. Ліснівка Сакського району. «Крим.Реалії» пишуть, що в цьому селі військовим рф надали в середньому по шість соток землі.

«Ця місцевість – степова частина західного Криму. Поруч – Сакське кладовище та зупинка громадського транспорту. Найближчі до с. Ліснівка водойми – лікувальні озера Тобе-Чокрак та Сакське озеро. До них – шість кілометрів», - йдеться в матеріалі.

У матеріалі зазначається, що «до обіцяного аксьоновим моря майбутнім дачникам Ліснівки потрібно буде добиратися не менше 10 кілометрів».

Читайте також: Ташева пояснила, хто підпадатиме під кримінальну відповідальність у Криму після деокупації

Уточнюється, що наразі російським військовим пропонують ділянки у Сакському та Чорноморському районах, «а це - степи практично без зелені з кам'янистим або солончаковим ґрунтом, де влітку дуже спекотно, взимку віють степові вітри». Видання пише, що на цих територіях відсутні блага цивілізації. Приміром, у Ліснівці немає лікарні.

Як повідомлялося, підконтрольна рф влада тимчасово окупованого Криму планує видавати на території півострова ділянки учасникам війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-