Крим після деокупації: Ташева розповіла про алгоритм проведення виборів

Крим після деокупації: Ташева розповіла про алгоритм проведення виборів

Укрінформ
Проведення виборів у Криму після деокупації залежатиме від виконання певних критеріїв, серед яких – гарантування безпеки, видворення росіян, проведення перепису населення тощо.

Про це Постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева розповіла в інтерв'ю Укрінформу.

За її словами, одразу після звільнення в Криму почне діяти військова адміністрація. Після настання певних безпекових обставин, проведення перших перевірок, затримань колаборантів і загалом виконання певних критеріїв, швидше за все, в Криму відбудеться перехід до військово-цивільної адміністрації, під час існування такої адміністрації є можливість залучати людей до більш активного життя в громаді.

«Потім, через деякий час, мають відбутися вибори. Ми обговорюємо це питання із представниками Центральної виборчої комісії, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, експертами. Дата проведення виборів, швидше за все, залежатиме від виконання певних критеріїв і настання обставин, за яких це можна буде зробити. Йдеться про гарантування безпеки, за необхідності – розмінування, адже ми не знаємо, як росіяни залишатимуть Крим, також створення реєстру виборців тощо», - зазначила постпред Президента.

Читайте також: «В окупантів паніка»: Ташева пояснила, чому в Криму побільшало абсурдних вироків

Ташева зауважила, що слід буде також провести перепис населення, щоб зрозуміти, які категорії громадян там проживають, який етнічний склад населення.

«Якщо ми говоримо про корінний кримськотатарський народ, то у них є додаткові політичні права. Тож ми маємо розуміти, яка кількість представників корінних народів проживає в Криму. Від цього, зокрема, залежатиме ресурс, який держава виділятиме на роботу представницьких органів, що вже передбачено чинним законодавством», - вважає постійна представниця Президента в АР Крим.

Читайте також: Резніков заявив, що Україна візьме Крим без бою

Вона додала, що до виборів має відбутися видворення незаконно прибулих до Криму росіян.

Як повідомлялося, у Мінреінтеграції назвали перші кроки Української держави в Криму після деокупації. Йдеться про забезпечення безпеки, демілітаризацію російських військових баз, притягнення до відповідальності держзрадників, відновлення органів державної влади, забезпечення інформаційної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-