У Мінреінтеграції назвали п'ять перших кроків України в Криму після деокупації

У Мінреінтеграції назвали п'ять перших кроків України в Криму після деокупації

Укрінформ
Забезпечення безпеки, демілітаризація російських військових баз, притягнення до відповідальності держзрадників, відновлення органів державної влади, забезпечення інформаційної безпеки – такими будуть перші кроки України в Криму після його деокупації.

Про це під час форуму «Крим Wave» розповів заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Анатолій Стельмах, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо над першими кроками, які будуть зроблені після звільнення Кримського півострова. Перший із них – це, безперечно, забезпечення безпеки громадян, які там проживають. Другий – демілітаризація півострова від російських баз», - розповів Стельмах.

Читайте також: В окупованому Криму погіршується демографічна ситуація – депутатка

Третій крок, за його словами, – притягнення винних до відповідальності.

«Люди, які вчиняли кримінальні злочини стосовно нашої держави. будуть притягнуті до відповідальності. А ті, хто незаконно прибув на півострів, мають його залишити, ми їх будемо видворяти», - додав заступник міністра.

Наступний крок - відновлення органів державної влади.

«Для цього наше міністерство спільно із Представництвом Президента в АРК, Офісом Президента працює над нормативно-правовим актом щодо створення кадрового резерву. При органах держвлади будуть складатися списки людей, які узагальнюватиме Агенція з питань державної служби. Таким чином буде створено реєстр працівників, які направлятимуться до Криму після його звільнення. Усі посади в Криму мають бути зайняті професійними людьми і, безперечно, патріотами», - зауважив Стельмах.

Читайте також: Після деокупації у Криму має бути створена військова адміністрація - Ташева

Він додав, що під час формування кадрового резерву для Криму буде враховано, що первинне право на обіймання тих чи інших посад має надаватися представникам корінного народу, зокрема кримськотатарському.

«Також ми надаватимемо перевагу патріотично налаштованій молоді. І ще одна категорія, до якої ми будемо апелювати для запису до кадрового резерву – наші ветерани. З кого, як не з них формувати посадовців для нашої держави», - акцентував заступник міністра.

П'ятий крок, який буде зроблено Україною в деокупованому Криму, за словами Стельмаха, полягатиме в забезпеченні інформаційної безпеки.

«Ми маємо зробити так, аби російські ЗМІ не панували у Криму. Там має бути чесна думка української влади, повинні мати доступ іноземні ЗМІ. Люди мають перестати жити у вакуумі російської пропаганди», - наголосив він.

Як повідомлялося, за словами Постійної Представниці Президента України в АРК після деокупації в Криму має бути створена військова адміністрація, потім - військово-цивільна адміністрація, після чого мають пройти вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-