Після деокупації у Криму має бути створена військова адміністрація - Ташева

Після деокупації у Криму має бути створена військова адміністрація - Ташева

Укрінформ
Після деокупації на півострові має бути створена військова адміністрація, потім - військово-цивільна адміністрація, після чого мають пройти вибори.

Про це під час форуму "Крим Wave" повідомила постійна представниця Президента України в АРК та м. Севастополь Таміла Ташева.

«У рамках робочої групи ми розглядали як будуть працювати держоргани в Криму після деокупації. Одразу скажу, що наша візія - нардепів, представників держорганів - що, звичайно, спочатку в Криму має бути створена військова адміністрація. Потім має відбутися перехід до військово-цивільної адміністрації, далі – вибори і перехід до цивільного життя», - зазначила вона.

Читайте також: Ґрунти на півночі Криму за роки окупації стали непридатними для аграріїв – Ташева

Ташева додала, що важливим у цьому контексті є питання формування кадрового резерву для Криму.

«Для нас дуже важливо, щоб були залучені молоді люди. Вони мають стати кадрами відбудови, які поїдуть на Кримський півострів і будуть відбудовувати наш Крим», - зауважила Ташева.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Ташева заявляла, що стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя закріпить ключову тезу, що завершення війни розпочнеться зі звільнення Криму.

Читайте також: Десятки тисяч кримських татар через мобілізацію росії виїхали з Криму – Ташева

Секретар РНБО Олексій Данілов окреслив 12 кроків деокупації Криму, де серед іншого йдеться про покарання гауляйтерів та колаборантів, звільнення ув’язнених українців та кримських татар, демонтаж Кримського моста та перейменування Севастополя в Ахтіар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-