У МЗС переконані у швидкому звільненні Криму від окупантів і відновленні діяльності Меджлісу

У МЗС переконані у швидкому звільненні Криму від окупантів і відновленні діяльності Меджлісу

Заява
Укрінформ
МЗС твердо переконане, що український Крим, як і всі інші тимчасово окуповані росією території України, незабаром будуть звільнені, а законна діяльність усіх представницьких органів України, в тому числі Меджлісу кримськотатарського народу, буде відновлена.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства з нагоди річниці заборони діяльності Меджлісу, передає Укрінформ.

У МЗС констатували, що росія вже сім років поспіль ігнорує Наказ Міжнародного Суду ООН від 19 квітня 2017 року в справі «Україна проти російської федерації», який зобов'язує росію «утриматися від ухвалення або підтримки обмежень стосовно можливості кримських татар зберегти власні представницькі інститути, включаючи Меджліс кримськотатарського народу», а також забезпечити вільний в'їзд-виїзд на територію Криму керівництву і членам Меджлісу кримськотатарського народу. російські окупанти незаконно утримують за гратами понад 180 громадян України, жителів Криму, в тому числі першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

Читайте також: Джемілєв закликав мусульманські країни подолати страх перед росією й підтримати Україну

«Ми твердо переконані, що незабаром український Крим, як і всі інші тимчасово окуповані росією території України, будуть звільнені, а законна діяльність усіх представницьких органів України, в тому числі й Меджлісу кримськотатарського народу, відновлена. Представники окупаційної влади отримають відповідну юридичну оцінку та покарання за протиправні й злочинні дії», - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: У Криму окупанти затримали правозахисника Джеппарова

26 квітня виповнюється сім років з часу протиправної заборони російською окупаційною адміністрацією в Криму Меджлісу кримськотатарського народу під надуманим приводом визнання його діяльності «екстремістською».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-