Джемілєв закликав мусульманські країни подолати страх перед росією й підтримати Україну

Джемілєв закликав мусульманські країни подолати страх перед росією й підтримати Україну

Укрінформ
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає недостатньою підтримку мусульманськими країнами України в її боротьбі з російською агресією і закликає такі держави подолати страх перед росією і стати на бік добра та справедливості.

Про це він заявив під час проведення першого Іфтару на офіційному рівні за участю Президента Володимира Зеленського, воїнів-мусульман і представників іноземного дипкорпусу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо бути відвертим, то маю визнати, що ми, мусульмани Криму, чекали значно більшої підтримки з боку мусульманських країн. Тим більше, російська агресія розпочалася саме з окупації нашої Батьківщини у лютому 2014 року, а найбільшим репресіям і знищенням, викраденнями та вбивствам, арештам та незаконним судилищам піддавалися мусульмани", - сказав Джемілєв.

Він розповів, що в міжнародних організаціях, насамперед Генасамблеї ООН, резолюції із засудженням російської агресії щодо порушення прав людини та з вимогою виведення російських військ з української території підтримувала незначна кількість мусульманських країн, переважна більшість займають позицію нейтралітету, а дві країни - режим Башара Асада в Сирії та Афганістан підтримали анексію Криму росією.

Водночас лідер кримськотатарського народу розповів, що коли 1979 році радянські війська вторглися в Афганістан, то він висловив протест і отримав три роки ув'язнення в радянських таборах.

Читайте також: У складі ЗСУ воюють понад 10 тисяч жителів Криму

"Я не теолог і не знаю всіх тонкощів мусульманського права, але я знаю точно, що мусульманин не може бути нейтральним між добром і злом, між бандитом і жертвою бандитизму, а стати на бік бандита - це серйозний гріх перед всемогутнім Аллахом. Я сподіваюсь, що ісламські країни подолають свій страх перед країною-агресором, якому українська армія вже досить ефективно вирвала ікла, і займуть більш активну позицію у протистоянні України та агресора", - наголосив Джемілєв.

Він додав, що чим активніше мусульмани будуть на боці добра і справедливості, тим вищим буде й авторитет ісламу у світі.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський оголосив про започаткування в Україні нової традиції - проведення на офіційному рівні Іфтару під час священного для мусульман місяця Рамадан.

Фото: Геннадій Мінченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-