II Парламентський саміт Кримської платформи пройде у Празі в жовтні – Стефанчук

II Парламентський саміт Кримської платформи пройде у Празі в жовтні – Стефанчук

Укрінформ
Другий парламентський саміт Міжнародної кримської платформи відбудеться орієнтовно наприкінці жовтня у чеській столиці Празі.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив у інтерв'ю Укрінформу.

“Орієнтовно цей саміт відбудеться наприкінці жовтня цього року. Ми маємо зробити його не менш важливим і помітним у світі, ніж перший”, - сказав спікер.

За його словами, нині триває визначення країн, яких запросять до участі в саміті. Стефанчук висловив переконання, що цьогоріч кількість учасників буде більшою.

Голова ВР також поінформував, що до заходу планується залучити свідків того, що відбувається в Криму.

Окрім того, українські парламентарії обговорюють із представниками держав-учасниць саміту створення спеціальних міжфракційних об’єднань у їхніх парламентах, які займатимуться організацією заходу. За словами Стефанчука, такі групи вже створені у парламентах деяких Балтійських країн.

“Для нас дуже важлива парламентська підтримка деокупації Криму. Робимо все можливо, щоб над Ай-Петрі замайорів український прапор”, - наголосив спікер.

Читайте також: Для безпеки регіону необхідна деокупація Криму, і це буде зроблено - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, Перший парламентський саміт Міжнародної кримської платформи відбувся у жовтні 2022 року в хорватському Загребі. До участі в заході були запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій.

Учасники саміту ухвалили спільну декларацію у якій, серед іншого, засудили серйозні та систематичні порушення прав людини і зловживання на Кримському півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-