Буча може бути місцем суду над російськими воєнними злочинцями - Шмигаль

Буча може бути місцем суду над російськими воєнними злочинцями - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Буча має розглядатися як один із варіантів місця проведення суду над російськими воєнними злочинцями, адже в цьому місті у Київській області проявилась уся сутність путінського режиму.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Під час Бучанського саміту з притягнення росії до відповідальності він сказав: “Агресор має заплатити за скоєне зло. Заплатити свободою, заплатити коштами, заплатити статусом країни-вигнанця”.

За його словами, для цього потрібен Спеціальний міжнародний трибунал, який судитиме вище політичне керівництво росії. 

"Ще більше санкцій, у тому числі щодо російської атомної енергетики та імпорту алмазів. Конфіскація російських активів, які заморожені на Заході, та передача їх на відбудову України", - наголосив очільник уряду.

Читайте також: Дуда: Буча назавжди залишиться символом російських злочинів в Україні

"Коли в 1945 році союзники обирали місце для суду над нацизмом, то зупинилися на Нюрнберзі. Бо там кувалася злочинна ідеологія. Буча також має розглядатися як один із варіантів місця проведення суду над воєнними злочинцями. Адже тут проявилась уся сутність путінського режиму та російської окупації", - наголосив Прем’єр.

Відео: Офис Презідента

Як повідомляв Укрінформ, 50 держав та міжнародних організацій уклали Бучанську декларацію щодо відповідальності росії за скоєні в Україні злочини.

російські загарбники вчинили у Бучанському районі більш як 9000 воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-