росія має бути притягнута до відповідальності за злочини в Україні – Японія

росія має бути притягнута до відповідальності за злочини в Україні – Японія

Укрінформ
росія має бути притягнута до відповідальності за усі скоєні злочини в Україні у ході агресії проти неї.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда у своєму відеозверненні під час Бучанського саміту.

"російська агресія є серйозним порушенням міжнародного права, росія має бути притягнута до відповідальності. Не може бути безкарності за воєнні злочини та інші звірства", - сказав він.

Читайте також: Японія розширила список товарів, заборонених до експорту в росію

Кішіда вказав на те, що минулого тижня під час візиту до України він також відвідав Бучу та на власні очі побачив те зло, яке несе російська агресія, і був обурений жорсткістю росії.

"Я сказав президенту Зеленському, що Японія віддана продовженню жорстких санкцій проти росії та міцній підтримці України. Я ще раз підтвердив солідарність Японії з Україною на зустрічі у Києві", - додав він.

Читайте також: Японія виділяє $400 мільйонів на відновлення України

Прем’єр запевнив, що Японія продовжить й надалі підтримуватиме Україну "з метою відновлення миру на прекрасній українській землі".

Як повідомлялося, 3 березня в Києві відбувся Бучанський саміт. За його результатами близько 50 держав та міжнародних організацій уклали Бучанську декларацію щодо відповідальності росії за скоєні в Україні злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-