СКУ закликав світ забезпечити справедливе покарання причетних до різанини в Бучі

СКУ закликав світ забезпечити справедливе покарання причетних до різанини в Бучі

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) спільно з українцями в Україні та в усьому світі вшановує пам’ять невинних жертв, убитих росіянами під час різанини у Бучі у 2022 році, та ще раз закликає світ забезпечити справедливе покарання для причетних до цього звірства.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Різанина у Бучі жодним чином не була «випадковістю». Це було сплановане винищення українського народу росіянами як частина сучасного московського геноциду в Україні. Свідчення тих хто вижив чітко вказують на те, що російські військові холоднокровно вбивали цивільних лише через їхню національну приналежність, тверді патріотичні переконання або несприйняття росії. Злочини, подібні до Бучі, відбулись у більшості інших українських територій, які перебували або досі є під російською окупацією», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Зауважується, що в результаті неспровокованого повномасштабного російського військового вторгнення в Україну, Буча перетворилась на місце одного з найжахливіших злочинів, які будь-коли траплялись у Європі.

Від часу виявлення перших слідів страшних російських звірств, СКУ послідовно вимагав, щоб російські виконавці цього злочину, включно з російською політичною та військовою верхівкою, а також їхнім оточенням, понесли відповідальність за вчинені в Україні воєнні злочини.

«Ми вітаємо нещодавнє рішення Міжнародного кримінального суду у Гаазі видати міжнародний ордер на арешт російського диктатора володимира путіна, а також ще раз закликаємо Організацію Об’єднаних Націй створити Міжнародний трибунал з розслідування російських воєнних злочинів за зразком Нюрнберзького трибуналу. Справедливість має бути встановлено!» – додав Ґрод.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 31 березня, у річницю звільнення Бучі Київської області, наголосив, що це місто стало символом звірств російської загарбницької армії. За 33 дні окупації у результаті дій військових рф у місті зафіксовано понад 1400 смертей, із них 37 дитячих. Понад 175 людей знайдено в братських могилах і камерах тортур. Нараховано 9 тисяч російських воєнних злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-