Війна без Криму не закінчиться, півострів є «кощеєвою смертю» для путіна - Подоляк

Війна без Криму не закінчиться, півострів є «кощеєвою смертю» для путіна - Подоляк

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що російсько-українська війна не закінчиться без Криму, який є для президента рф путіна “кощеєвою смертю”.

Про це він сказав у інтерв’ю УНІАН, передає Укрінформ.

“Безумовно він вже почався, кілька місяців тому”, - сказав Подоляк, відповідаючи на запитання, чи можна говорити, що в Криму вже почався спекотний весняний сезон, як раніше анонсував радник керівника ОП.

Він зауважив, що “глобальні політичні еліти заявили, що Крим є невід'ємною частиною України”.

“І будь-які військові операції України там - абсолютно легітимні в рамках Міжнародного кримінального права. Уже очевидно, раз триває війна такої інтенсивності, Крим зобов'язаний повернутися в Україну”, - підкреслив Подоляк.

Радник керівника ОП наголосив, що “Крим - це наша територія”.

Читайте також: Україна має право визволити всю тимчасово окуповану територію включно з Кримом – ЄС

“Ми говорили про злочини, які росія скоює, і про невідворотність покарання. Так ось, все це почалося в Криму. Кожного, хто крав наше майно, хто захоплював наші будинки, виганяв наших людей, треба ідентифікувати, включаючи колаборантів, і притягнути до відповідальності. По-третє, війна не закінчиться без Криму. Він є, по суті, "кощеєвою смертю" для путіна. Це обнулить усе, що стосується так званого "путінізму" і остаточно десакралізує путіна на внутрішньому ринку”, - сказав Подоляк, зауваживши, що “всю трансформацію, яку росія повинна була пройти за 10-15-20 років після смерті путіна, вона пройде в найближчі рік-два”.

Подоляк вважає, що “росія в такому вигляді є абсолютно неконкурентною і марною для світової спільноти”.

“Вона (росія - ред.) продавала на глобальному ринку тільки одне - "бійтеся нас". Концепції шантажу, політичного вбивства, підтримки терористичних рухів, втручання у внутрішньополітичні процеси, концепцію диктату, створення локальних криз і так далі. Зараз вона запропонувала світу ще й концепцію гарячих масштабних воєн. У такому вигляді рф абсолютно не потрібна, вона завжди дестабілізовуватиме міжнародні правила та принципи. Так, є інші країни, та ж КНДР або Іран. Але в міру зникнення росії з глобального порядку агресивність цих країн різко падатиме. Відповідно ми отримаємо зовсім іншу політичну карту світу”, - вважає Подоляк.

Читайте також: Стратегія деокупації Криму потребує нової редакції - Данілов

Як повідомлялося, постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила, що стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та міста Севастополя закріпить ключову тезу, що завершення війни розпочнеться зі звільнення Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-