Лідери ЄС вимагають від росії негайно вивести війська з усієї України

Лідери ЄС вимагають від росії негайно вивести війська з усієї України

Резолюція
Укрінформ
Лідери ЄС, які зустрічаються сьогодні у Брюсселі у форматі Європейської ради, ухвалили резолюцію по Україні, в якій висловили непохитну підтримку народу України у боротьбі проти російської агресії, та закликали росію негайно і безумовно вивести війська з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в резолюції, оприлюдненій на сайті Європейської ради. 

«Європейська рада підтверджує рішуче засудження російської агресивної війни проти України, яка є демонстративним порушенням Хартії ООН, та наголошує на непохитній підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, як і невід’ємне право на самооборону проти російської агресії», - йдеться у документі.

Європейські лідери привітали положення Резолюції ГА ООН «Про принципи Хартії ООН для досягнення всеохоплюючого, справедливого та тривалого миру в Україні», яка була ухвалена за широкої підтримки міжнародного співтовариства. Вони підтвердили підтримку Формули миру Президента Зеленського і висловили готовність продовжувати працювати разом з Україною над реалізацією цього плану з 10-ти пунктів.

Читайте також: Лідери ЄС підтвердили підтримку Хартії ООН та закликали росію вивести війська з України

«росія має зупинити агресію і негайно, повністю та безумовно вивести всі свої військові сили та прихильників з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», - наголошується в документі.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі продовжується саміт ЄС, першим питанням якого був розгляд ситуації в Україні. Перед главами держав та урядів європейських країн в режимі телеконференції виступив Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-