рф тримає у Чорному морі 15 кораблів, серед яких - три носії «Калібрів»

рф тримає у Чорному морі 15 кораблів, серед яких - три носії «Калібрів»

Укрінформ
російські війська тримають на бойовому чергуванні в Чорному морі потужне угруповання у складі 15 кораблів, серед яких три ракетоносії «Калібрів».

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Корабельне угруповання ворога досить потужне – це 15 кораблів на бойовому чергуванні, серед яких знаходяться і три ракетоносії: два надводні, один – підводний. Вчора посилено це угруповання, і це може говорити про те, що ворог намагається тримати нас в напрузі, попри те, що надводні кораблі можуть бути і не споряджені. Оскільки «джанкойський вантаж» все ж таки не дістався пункту призначення», - зазначила Гуменюк, зауваживши, що підводний човен - досить потужна небезпека.

Зокрема, за її словами, на підводному човні знаходяться чотири високоточні ракети, які можуть бути застосовані по особливо важливих об’єктах.

Читайте також: Ігнат анонсував серйозні рішення для ТГ-каналів, які в реальному часі фіксують рух дронів і ракет

Гуменюк також зауважила, що наявність ракетоносіїв означає можливу готовність ворога до ракетного удару за різними напрямками. Також вона наголосила, що ворог вдається до старої практики розосередження української ППО на повітряні ракетоносії, надводні, підводні і, ймовірно, «Шахеди».

«Іншої тактики вони не вигадали - як розгалужувати загрози, щоб наше ППО не встигало спрацьовувати», - відзначила речниця.

Коментуючи питання щодо «бавовни» в Джанкої, Гуменюк пояснила, що наразі російські кораблі можуть бути не повністю спорядженими.

«Ракетоносії надводні, які заходили в пункт базування в очікуванні того самого вантажу, можуть бути не повністю споряджені. Тобто, якщо говорити про тактико-технічну потужність, яку вони мають - три ракетоносії (два надводних і один підводний) – це до 20 ракет типу «Калібр», - зазначила речниця.

Читайте також: Чорноморський флот рф опинився майже «у пастці» – Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня ввечері у м. Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи. У ГУР Міноборони заявили, що знищено російські крилаті ракети «Калібр НК» під час транспортування залізницею. Нещодавні вибухи привели до пошкодження вузлової станції, наразі її використання неможливе.

Гуменюк в ефірі телемарафону зазначила, що знищення російських крилатих ракет «Калібр» у Джанкої – це сигнал загарбникам, що залізницею їм вже слід залишати тимчасово окупований півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-