Чорноморський флот рф опинився майже «у пастці» – Гуменюк

Чорноморський флот рф опинився майже «у пастці» – Гуменюк

Ексклюзив
Укрінформ
Чорноморський флот рф опинився практично у пастці, і навіть за бажання вивести його з Чорного моря росія не має такої можливості. Окупанти можуть хіба що розосереджувати його по всій акваторії Чорного моря.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, відповідаючи на запитання, чи може рф почати виводити кораблі у зв’язку зі збільшенням кількості «бавовни» в Криму та через побоювання росії втратити свій флот.

«Якщо дивитись географічно, виведення таких одиниць для них зараз можливо хіба що в Азовське море. Але там не всюди дозволять глибини проходити тому корабельному складу, який в них є в Чорному морі. Виходити ж з Чорного моря через Босфор їм не дозволить міжнародне законодавство і вжиті санкції», – зазначила Гуменюк.

Відповідаючи на запитання, чи можна сказати, що вони перебувають у своєрідній «пастці», вона наголосила: «Певною мірою так. Але вони можуть використовувати всю акваторію Чорного моря для розосередження свого корабельного складу для того, щоб це було для них безпечно, як вони одразу обрали безпечну відстань і поки що вважають її такою в 100 морських миль від контрольованого Україною берега», – пояснила речниця.

Читайте також: Гуменюк пояснила нетипову активність флоту рф у Чорному й Азовському морях

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня ввечері у м. Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи. У ГУР Міноборони заявили, що знищено російські крилаті ракети «Калібр НК» під час їхнього транспортування залізницею. Гуменюк в ефірі телемарафону зазначила, що знищення російських крилатих ракет «Калібр» на залізниці у Джанкої – це сигнал загарбникам, що залізницею їм вже слід залишати тимчасово окупований півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-