Гуменюк пояснила нетипову активність флоту рф у Чорному й Азовському морях

Гуменюк пояснила нетипову активність флоту рф у Чорному й Азовському морях

Ексклюзив
Укрінформ
Упродовж минулого тижня активність російського корабельного угруповання в Чорному та Азовському морях була нетиповою. Наразі в Азовському морі рф збільшила свою присутність до двох кораблів.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«За минулий тиждень активність корабельного угруповання була досить нетиповою, оскільки це було продиктовано відповідними подіями – це і повітряний інцидент над Чорним морем, коли був збитий безпілотний розвідник, і друге – це коли ми вже усвідомили, що було зображено візит кремлівського лідера (візит нібито путіна до Маріуполя – ред.)», - зазначила Гуменюк.

На думку речниці, активність ворожих кораблів навколо місця перебування начебто президента рф була зроблена для імітації певних дій, з іншого боку – як «демонстрація прапора» у військовому розумінні, тобто своєї переваги на певному театрі морський дій.

Читайте також: Гуменюк про вибухи в Джанкої: росіянам вказали, що з Криму вже потрібно виїжджати

Як пояснила Гуменюк, якщо зазвичай росія тримає в Азовському морі один корабель, то минулого тижня і зараз спостерігається дві одиниці.

На думку речниці, активність російських ракетоносіїв в морі паралельно з ворожою авіацією виглядало як символічне приготування до ракетних ударів. Водночас через брак ракет всі ці дії були лише демонстрацією сили.

«Якщо говорити про Чорне море, то і активність ракетоносіїв, підводні і надводні маневрування ними - це все свідчило про демонстрацію сили в переважній більшості. На паралелі з активністю ворожої авіації - це могло бути як символічне приготування до ракетних ударів. Але оскільки в них вже не так багато лишилось ракет, скоріш за все, це були демонстраційні дії», - вважає Гуменюк.

Читайте також: росія не відмовилася від ракетного терору, але інтервали між обстрілами зросли - Юсов

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов заявив, що немає жодних доказів, що чоловік, схожий на путіна, який був у Маріуполі, є президентом рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-