росія не відмовилася від ракетного терору, але інтервали між обстрілами зросли - Юсов

росія не відмовилася від ракетного терору, але інтервали між обстрілами зросли - Юсов

Укрінформ
росіяни продовжують використовувати ракетний терор як інструмент залякування, проте інтервал між обстрілами збільшився до двох-трьох тижнів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Від ракетного терору рашисти не відмовляються, але ми бачимо, що відтоді, як він почався, цей ракетний бліц-криг провалився, як і взяття Києва за три дні, і багато інших ідіотських планів кремля. Але тим не менше цей інструмент залякування використовується. Ми з вами спостерігаємо збільшення інтервалів”, - сказав Юсов.

За його словами, “якщо раніше, на першій фазі, це були щотижневі масовані ракетні удари, то зараз інтервал може бути три-чотири тижні”.

“І використання "шахедів" уже по-іншому і кількісно, і по інтервалах. Ну і високоточного ракетного озброєння стає справді мало, якщо ми говоримо про ті самі “Калібри”, про “Іскандери”, про “Кинджали” - це не та зброя, якою ворог може собі дозволити засипати Україну”, - сказав Юсов.

Читайте також: У Чорному морі рф тримає 14 кораблів, з них чотири носії «Калібрів» - ВМС

Водночас він зауважив, що в росії ще багато застарілого ракетного озброєння, “особливо, коли мова йде про С-300. Це означає підвищену загрозу для прифронтових територій”.

“І ми бачимо, на жаль, ці руйнування досі й по Запоріжжю, і по інших українських містах. Але в цілому ось ця тактика ракетного терору вже зазнала поразки. Україна вистояла, Україна пережила зиму, енергетична система вистояла. І сьогодні докорінним чином вплинути на українську економіку, на логістику, а по цьому так само намагається працювати ворог, він уже не зможе”, - зазначив представник ГУР.

Читайте також: У Повітряних силах не виключають, що сьогодні Міг-31 у білорусі буде злітати не один раз

Як повідомлялося, близько 21.00 17 березня 2023 року російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу Shahed- 136/131.

Силами та засобами повітряних командувань «Центр», «Схід» та «Захід» Повітряних Сил Збройних Сил України знищено 11 ударних БпЛА в центральних, західних та східних областях відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-