У Чорному морі рф тримає 14 кораблів, з них чотири носії «Калібрів» - ВМС

У Чорному морі рф тримає 14 кораблів, з них чотири носії «Калібрів» - ВМС

Укрінформ
У Чорному морі російська федерація тримає на бойовому чергуванні 14 кораблів, зокрема чотири ракетоносії, загальний залп яких до 20 ракет.

Як передає Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці.

“В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 14 ворожих кораблів, серед яких чотири носії крилатих ракет "Калібр" загальний залп до 20 ракет; в Азовському морі – один ворожий корабель; в Середземному морі до семи ворожих кораблів, з них три носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 20 ракет”, - йдеться у повідомленні.

За добу в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 13 суден, з них чотири судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Чорного моря – 28 суден, з них сім суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: У Повітряних силах не виключають, що сьогодні Міг-31 у білорусі буде злітати не один раз

рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, раніше керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк зазначила, що в Чорному морі корабельне угруповання росіян складається із 17 кораблів, серед яких - три ракетоносії, загальний залп яких може сягати 20 “Калібрів”, тож ракетна небезпека досить висока.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-