росіяни зменшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі до трьох - Гуменюк

росіяни зменшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі до трьох - Гуменюк

Укрінформ
Керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк зазначила, що наразі в Чорному морі корабельне угруповання росіян складається із 17 кораблів, серед яких - три ракетоносії, загальний залп яких може сягати 20 “Калібрів”, тож ракетна небезпека досить висока.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Погода погіршується, і у зв’язку з цим корабельне угруповання зменшено, частково через те, що вочевидь учасники пошукової операції заходять у пункти базування, але разом з тим кількість ракетоносіїв дещо зменшилася протягом ночі. Зокрема, наразі в Чорному морі корабельне угруповання складається із 17 кораблів, серед яких три ракетоносії, один із яких підводний. Це означає, що загальний залп “калібрів” може сягати 20 ракет. Також є чотири великих десантних кораблі, але все угруповання тримається на безпечній для себе відстані, щоб не бути ураженими засобами нашої зброї”, - сказала Гуменюк.

Вона зауважила, що росіяни “весь час переховуються за Кримським півостровом в напрямку Новоросійська , щоб виключити наближення до контрольованого Україною берега”.

Читайте також: росіяни атакували Дніпропетровщину дронами - три з них збила ППО

Водночас Гуменюк зауважила, що говорити про зменшення ракетної небезпеки для України не можна, “оскільки все ж таки 20 ракет типу “Калібр” це високоточна зброя, яка може бути спрямована по конкретних об’єктах”.

“Крім того, бачимо і спостерігаємо, що тактика дій ворога, хоч вони і вишукують для себе нову, але все ж таки має ознаки такої за принципом традицій. Як тільки заговорили про продовження Чорноморської угоди зернової, розпочалися атаки “шахедами”. Знову випробовують наші сили протиповітряної оборони, а це може свідчити і про підготовку більш суттєвої зброї в застосуванні, що якраз можуть собою являти ті самі “калібри”, - сказала речниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня .

Крім того, додала вона, “активність авіації свідчить, що вони продовжують розвідувальну діяльність, разом з тим безпілотні розвідники також досить активні”.

Читайте також: На Львівщині три російські дрони поцілили в нежитлові приміщення

“Це ознака, що збір даних продовжується. Значить, ракетна небезпека досить висока”, - підкреслила Гуменюк.

Як повідомлялося, близько 21.00 17 березня 2023 року російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу Shahed- 136/131.

Силами та засобами повітряних командувань «Центр», «Схід» та «Захід» Повітряних Сил Збройних Сил України знищено 11 ударних БпЛА в центральних, західних та східних областях відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-