Армія рф вночі запускала «Шахеди» з Азовського моря та Брянської області - Ігнат

Армія рф вночі запускала «Шахеди» з Азовського моря та Брянської області - Ігнат

Укрінформ
Війська російського агресора вночі атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу Shahed-136/131 із двох напрямків: східного узбережжя Азовського моря та з Брянської області рф.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зазвичай напрямок один. Частіше всього останнім часом було східне узбережжя Азовського моря, звідки вони через море заходять через окуповані території — Запорізьку область, інші, та йдуть далі по своєму напрямку. Сьогодні вночі, точніше — з 21-ої вечора, теж запустили з двох напрямків. Фактично одночасно після 21-ої використали також Брянську область для того, щоб атакувати саме Київщину. І далі вже західні регіони України. Тобто, рідко, але пускають вже і з двох напрямків”, - відповів Ігнат на запитання щодо місць запуску "шахедів", якими росіяни атакують Україну.

Також він поінформував, що вночі працювали сили та засоби трьох повітряних командувань. 

“Мова йде про зенітні ракетні системи, а також винищувальну авіацію, які перехоплювали на різних напрямках — це західні регіони України, центральна Україна та на східному напрямку”, - сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: За добу ворог завдав 34 авіаційних удари та 57 обстрілів з РСЗВ

Він зазначив, що росіяни випустили 16 БпЛА, серед яких 11 знищено Повітряними силами ЗСУ.

“На жаль, не всі 100%, як інколи це буває, але ціль теж непроста. "Шахеди" вночі важко збивати силами мобільних вогневих груп, тому що немає візуальної прив’язки. Тому ті вогневі засоби, включаючи винищувальну авіацію, які мають радіолокаційні засоби для виявлення цілей — в темну пору доби чи вночі, більш ефективно відпрацьовують по “шахедах” саме от в такий час”, - пояснив Ігнат.

Як повідомлялося, близько 21.00 17 березня 2023 року російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу Shahed- 136/131.

Силами та засобами повітряних командувань «Центр», «Схід» та «Захід» Повітряних Сил Збройних Сил України знищено 11 ударних БпЛА в центральних, західних та східних областях відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-