Вибухи у Джанкої серйозно пошкодили вузлову станцію - Гуменюк

Вибухи у Джанкої серйозно пошкодили вузлову станцію - Гуменюк

Укрінформ
Нещодавні вибухи у місті Джанкой на півночі окупованого Криму привели до пошкодження вузлової станції, наразі її використання неможливе.

Про це Радіо Свобода повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

«Наразі використання (станції - ред.) неможливе, і та метушня, яка навколо цього місця влучання відбувається, говорить про те, що немає ще навіть адекватного рішення, що з цим «щастям» їм робити. Але ми розуміємо, що вони будуть намагатися якнайшвидше відновити те, що пошкоджено, тому що безпосередньо залізничне сполучення – це спосіб доставки важкого озброєння й особового складу», – сказала Гуменюк.

При цьому вона наголосила, що українські захисники продовжують роботу, зокрема, з вогневого контролю, аби ці зусилля загарбників були марними.

Читайте також: Генштаб: Мета вибухів у Джанкої - ускладнення логістики ворога у Мелітополі та Херсоні

За словами Гуменюк, ця атака є «одним з елементів плану, який передує активним діям».

«Ворог у Криму був вражений тим, що ми все ж таки туди рушимо і будемо продовжувати цей свій рух, ми не зупинимося і маємо намір зупинитися тільки на кордонах 1991 року. Поки що це офіційна версія, і це все, що ми можемо сказати про те, чим саме був уражений ворог. Наразі ми говоримо про те, що атака по вузловій станції – це один з елементів нашого плану, який передує тим самим активним діям, на які всі дуже чекають, тому що виснаження логістики ворога і в деяких напрямках навіть припинення її – це запорука вдалих дій на потім», - резюмувала Гуменюк.

Читайте також: російські окупанти запровадили у Джанкої «режим надзвичайної ситуації»

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня ввечері у м. Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи. У ГУР Міноборони заявили, що знищено російські крилаті ракети «Калібр НК» під час транспортування залізницею.

Гуменюк в ефірі телемарафону зазначила, що знищення російських крилатих ракет «Калібр» у Джанкої – це сигнал загарбникам, що залізницею їм вже слід залишати тимчасово окупований півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-