Генштаб: Мета вибухів у Джанкої - ускладнення логістики ворога у Мелітополі та Херсоні

Генштаб: Мета вибухів у Джанкої - ускладнення логістики ворога у Мелітополі та Херсоні

Укрінформ
Вибухи, які напередодні пролунали у м. Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму та пошкодили залізничні колії, мали на меті зупинити повністю або частково логістичне забезпечення угруповань противника у тимчасово захоплених Мелітополі та Херсоні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу “Трансформація Ракетних військ і артилерії Збройних Сил України” повідомив т.в.о. начальника Головного управління бойових ударних систем Генштабу ЗСУ полковник Сергій Баранов.

Відповідаючи на питання, чи вплинуть вибухи у Джанкої на постачання ворогом боєприпасів до ТОТ Криму та інших територій України, Баранов сказав: «Що стосується Джанкоя, то Чорноморському флоту - ні, бо інші залізничні вузли ще знаходяться, зокрема, Сімферополь, ближче до баз чорноморського флоту. А що стосується нашої території – так. Джанкой є одним із вузлів, які є на гілці логістичного шляху, який, наприклад, йде до Мелітополя або до Херсона. Тому одна з причин нанесення такого ураження була якраз або повне зупинення, або перешкоджання логістичному забезпеченню тих угруповань противника, які знаходяться на нашій території», - повідомив Баранов.

Читайте також: російські окупанти запровадили у Джанкої «режим надзвичайної ситуації»

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у м. Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи. За інформацією ГУР МО, внаслідок вибуху в Джанкої були знищені російські крилаті ракети "Калібр", які перевозилися залізницею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-