У Криму викрали татарина Сейдаметова, його утримують у будівлі фсб

У Криму викрали татарина Сейдаметова, його утримують у будівлі фсб

Укрінформ
У Сімферопольському районі тимчасово окупованого Криму 17 березня невстановлені особи викрали кримського татарина Таїра Сейдаметова, нині його утримують у будівлі фсб.

Про це повідомило у Телеграмі Представництво Президента України в АР Крим, передає Укрінформ.

«17 березня в Сімферопольському районі, в селі Укромне, невстановлені особи в цивільному одязі відвезли 29-річного кримського татарина Таїра Сейдаметова в невідомому напрямку. Молодий чоловік у цей час перебував у гостях у родичів. До цього близькі Сейдаметова помітили, що за ним стежать. Близько опівночі Таїр Сейдаметов зателефонував матері, повідомивши, що "поїхав до Севастополя з ночівлею і вранці буде". Однак до теперішнього часу він додому так і не повернувся», - йдеться в дописі.

Читайте також: У сімферопольському СІЗО утримують міського голову Голої Пристані - ЗМІ

Уточнюється, що близькі Сейдаметова написали заяву в фсб. Окупаційні силовики повідомили, що її розглядатимуть впродовж місяця. Сім'я Сейдаметова також звернулася із заявою до окупаційної поліції Сімферополя. Там у них прийняли заяву та сказали, що Сейдаметова можуть утримувати 48 годин, призначити суд і тільки після цього поставити до відома батьків затриманого.

«Про місце перебування Сейдаметова стало відомо лише зранку 20 березня. За інформацією його родини, Таїра утримують у будівлі фсб в окупованому Сімферополі. У якій якості затримано Таїра Сейдаметова і який у нього процесуальний статус родичі не знають», - зазначили у представництві.

Читайте також: Викраденого у Мелітополі волонтера Жука окупанти хочуть вивезти до Ростова і «судити»

Як повідомляв Укрінформ, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголошував, що російські окупанти намагаються утримувати контроль над Кримом за допомогою пропаганди та репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-