У сімферопольському СІЗО утримують міського голову Голої Пристані - ЗМІ

У сімферопольському СІЗО утримують міського голову Голої Пристані - ЗМІ

Укрінформ
У сімферопольському СІЗО №2 загарбники утримують незаконно викраденого на Херсонщині міського голову Голої Пристані Олександра Бабича, а також колишнього військового ЗСУ Віталія Рязанова.

Про це йдеться у матеріалі «Хто керує таємною тюрмою фсб для українців – СІЗО № 2 у Сімферополі» Центру журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

Зазначається, що з часу викрадення Олександра Бабича – 22 березня минулого року – точної інформації про нього немає. Однак його дружина Ольга отримала інформацію від людей, які сиділи з її чоловіком в одній камері, що його утримують у спецблоці сімферопольського СІЗО №2. Але росія цього не підтверджує.

«Його перевели в СІЗО № 2, справа по ньому не відкрита і його приховують. Тому ми ані адвоката не можемо найняти, ані передачу туди відправити. Вони його просто приховують», — розповідала Ольга Бабич.

Також повідомляється, що у цьому СІЗО незаконно утримують викраденого в Каланчаку колишнього військовослужбовця ЗСУ Віталія Рязанова.

Зазначається, що його окупанти викрали 4 вересня. Понад два місяці тримали у відділку поліції в Чаплинці, потім обвинуватили у тому, що Віталій з 2015 по 2017 рік був у громадському формуванні, яке допомагало прикордонникам на межі з Кримом. Згодом його передали фсб у Крим і «шиють» міжнародний тероризм.

«З 2015 до 2017 року він був у добровольчому батальйоні в Херсонській області. З прикордонниками вони на пропускному пункті стояли та чергували. Я не пам’ятаю, як називався цей батальйон. «Аскер», не знаю. А з 2017 по 2019 мав контракт, він був у Донецькій області в Авдіївці. Формулювання звинувачення: за участь у незаконному бандформуванні на території рф», — розповіла мати військовослужбовця Марина Рязанова.

Читайте також: У сімферопольському СІЗО виявили ще одного викраденого українця

Інформації про його стан рідні майже не мають. Віталію надали безкоштовного адвоката. Час від часу вдається передати посилку через кримських «волонтерів».

Як повідомляв Укрінформ, у сімферопольському СІЗО №2 окупанти незаконно утримують щонайменше 110 людей, викрадених на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. Частину людей у цьому СІЗО фактично утримують у полоні, стосовно них навіть не відкривають кримінальних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-