У сімферопольському СІЗО виявили ще одного викраденого українця

У сімферопольському СІЗО виявили ще одного викраденого українця

Укрінформ
У сімферопольському СІЗО №2 знайшли ще одну людину, яку загарбники викрали на тимчасово окупованій території материкової України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Кримська правозахисна група.

«У СІЗО №2 Сімферополя, де знаходяться політичні вʼязні з півдня, знайшли ще одного викраденого українця», - розповіли правозахисники.

Уточнюється, що йдеться про мешканця села Велика Кардашинка Голопристанського району Херсонської області Геннадія Геннадійовича Ласінського, 1988 року народження. Загарбники незаконно затримали його на Херсонщині та перевезли до сімферопольського СІЗО №2 наприкінці жовтня 2022 року.

Читайте також: У Криму чоловіка «засудили» до п'яти років за участь у «кримськотатарському батальйоні»

За попередніми даними, зазначають правозахисники, загарбники інкримінують Ласінському порушення ст. 222 кк рф (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння великокаліберної вогнепальної зброї).

Як повідомляв Укрінформ, у сімферопольському СІЗО №2 окупанти незаконно утримують щонайменше 110 людей, викрадених на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. Частину людей у цьому СІЗО фактично утримують у полоні, стосовно них навіть не відкривають кримінальних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-