Викраденого у Мелітополі волонтера Жука окупанти хочуть вивезти до Ростова і «судити»

Викраденого у Мелітополі волонтера Жука окупанти хочуть вивезти до Ростова і «судити»

Укрінформ
Викраденого в Мелітополі волонтера Ярослава Жука загарбники планують перевезти до російського Ростова-на-Дону, де над ним влаштують "суд".

Про це повідомила Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

"Викраденого у червні в Мелітополі волонтера Ярослава Жука найближчими днями перевозять до Ростова-на-Дону, де у Південному окружному військовому суді розпочнеться судовий процес щодо українця", - зауважують правозахисники.

Зазначається, що Жука обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361 КК рф (акт міжнародного тероризму).

Як повідомлялося, у червні 2022 року в тимчасово захопленому Мелітополі російські військові викрали волонтерів Ярослава Жука та Іллю Єніна.

На відео, яке окупанти виклали у мережі, Жук "зізнається" у тому, що 17 червня 2022 року нібито "скоїв замах на директора департаменту освіти міста Олену Шапурову", а також у причетності до "партизанського руху, яким займається СБУ".

Загарбники перевезли Жука до тимчасово окупованого Криму та обвинуватили у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361 кк рф (акт міжнародного тероризму). Сімферопольський "суд" обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Колишнього викладача з Криму окупанти змушують сплатити штрафи за українські пісні

Згодом правозахисники оприлюднили заяву Жука, який розповів, що його били, катували електричним струмом, тримали у підвалі з мішком на голові та примусили написати зізнання.

Про те, що у СІЗО Сімферополя Жук зазнає фізичних знущань, розповів у листі заступник Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Після тортур Ярослав Жук частково втратив слух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-