Колишнього викладача з Криму окупанти змушують сплатити штрафи за українські пісні

Колишнього викладача з Криму окупанти змушують сплатити штрафи за українські пісні

Укрінформ
Від колишнього викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова, якого загарбники звільнили за українські пісні, нині вимагають оплатити адміністративні штрафи «за дискредитацію росармії».

Про це Білозеров розповів інтернет-виданню «Крим.Реалії», передає Укрінформ.

«Мої трудова та медична книжки були вилучені в жовтні минулого року і досі мені їх не повернули. Із 21 грудня 2022 року забороняють виходити з дому через домашній арешт. Тим самим залишили без засобів для існування не лише мене, а й мою дружину та 11-річну дитину, адже дружина працює медсестрою в лікарні, а на 10 тисяч рублів зарплати, не отримуючи від мене фінансової допомоги, прожити проблематично. При цьому телефонують і вимагають оплати накладені штрафи в розмірі 40 та 42 тисячі рублів», - розповів Білозеров.

Він додав, що загарбники вимагають від нього грошей, не дивлячись на те, що самі позбавили роботи та можливості заробляти.

Як повідомлялося, у вересні 2022 року в Криму звільнили викладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова за те, що він увімкнув у стінах навчального закладу українську пісню «Байрактар». Його також арештували на 13 діб.

Читайте також: У Судаку окупанти затримали кримського татарина та його дружину, «шиють» підрив залізниці

Після цього на Білозерова склали адмінпротокол «за використання нацистської символіки». Приводом стала його публікація у соцмережі з піснею «Червона калина».

У грудні відбувся «суд» щодо Білозерова, за результатами якого його відправили під домашній арешт за статтею 280.3 кк рф (дискредитація зс рф).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-