Крим стає важливим центром для звільнення всіх українських територій – Чубаров

Крим стає важливим центром для звільнення всіх українських територій – Чубаров

Укрінформ
Кримський півострів стає важливим стратегічним центром задля звільнення всіх тимчасово окупованих територій Української держави.

Таку думку в ефірі FREEДОМ висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми все більше схиляємося до думки, що звільнення Криму стане дієвим, ефективним ключем задля досягнення всіх інших цілей, справедливості у російсько-українській війні. Звільнення Криму – це обов'язково звільнення Донбасу. Зрозуміло, звільнення Криму неможливе без звільнення півдня материкової України. Тому Крим стає важливим стратегічним центром задля звільнення всіх тимчасово окупованих територій нашої держави. Я – один із тих, хто виходить із того, що звільнення Криму цього року цілком можливе та, імовірно, так і буде», - сказав Чубаров.

Він додав, що сценарій, що російсько-українську війну нібито можливо завершити угодою з агресором без відновлення повної територіальної цілісності Української держави, насправді означає відкладену небезпеку і реванш з боку рф через деякий час.

«Дуже важливо, щоб усвідомлення необхідності відновлення територіальної цілісності Української держави у межах міжнародно визнаних кордонів 1991-го року за будь-яких обставин було позицією усіх наших міжнародних партнерів. У цьому контексті ми задоволені позицією військово-політичного керівництва власної держави, що російсько-українська війна почалася з окупації Криму і його звільненням вона має завершитися», - додав голова Меджлісу.

Читайте також: росія намагається утримувати контроль над Кримом за допомогою пропаганди та репресій – Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський наголосив, що звільненням Криму з-під окупації ми поставимо історичну крапку на будь-яких намаганнях росії ламати життя українцям та усім народам Європи й Азії, на підкорення яких кремль колись претендував.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-