Близько 50 кримських політв'язнів мають проблеми зі здоров'ям – Ташева

Близько 50 кримських політв'язнів мають проблеми зі здоров'ям – Ташева

Укрінформ
Близько 50 кримських політв'язнів, які нині перебувають у в'язницях, мають проблеми зі здоров'ям, багатьом із них не надається медична допомога.

Про це в ефірі "Радіо Культура" повідомила Постійна Представниця Президента України в АРК Таміла Ташева, передає Укрінформ.

«Ненадання медичної допомоги, згідно із Женевською конвенцією, це, фактично, тортури над людьми. У нас ще є близько 50 осіб, у яких поганий стан здоров'я, багатьом не надається медична допомога. Велика частина цих політв'язнів - у поважному віці», - зазначила вона.

Читайте також: МЗС зреагувало на вирок кримчанину Абдулвапову: Окупанти бояться розгортання руху опору

Ташева зауважила, що політв'язнів Костянтина Ширінга та Джеміля Гафарова, які загинули у російських тюрмах, фактично довели до смерті.

«Звісно, що це - нелюдське поводження, що можна прирівнювати до тортур. На превеликий жаль, я боюся про це говорити, але це могли бути не останні смерті і доведення до смерті у російських тюрмах», - зазначила Ташева.

Читайте також: Кримських політв'язнів Захтея та Шиптура утримують у центрах для іноземних громадян - Ташева

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого у СІЗО Новочеркаська (росія) помер кримськотатарський політв’язень Джеміль Гафаров, засуджений до 13 років в’язниці за «справою кримських мусульман». Він переніс інфаркт, мав хворобу серця, потребував діалізу нирок.

8 лютого у колонії в Оренбурзькій області рф помер незаконно засуджений у тимчасово окупованому Криму Костянтин Ширінг. Він неодноразово звертався по медичну допомогу, потребував операції на серці, однак її не провели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-