росія готується до оборонних дій у Криму – розвідка

росія готується до оборонних дій у Криму – розвідка

Укрінформ
росіяни створили на тимчасово окупованому Кримському півострові оборонне угрупування та готуються до оборонних дій.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає кореспондент Укрінформу.

Він зауважив, що українська розвідка постійно відстежує все, що пов'язане з діяльністю угруповання російських військ у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: Укріплювати льохи та збирати тривожні валізки: Чубаров дав поради мешканцям Криму

«Інфраструктура на тимчасово окупованому півострові підтримується в бойовій готовності. У Криму розміщений потужний сухопутний і авіаційний компонент. Наприклад, це близько 90 бойових літаків, 60 бойових вертольотів. Створене оборонне угруповання, що здійснює заходи із облаштування фортифікаційних споруд, лінії оборони. Вони готуються до оборонних дій на території півострова», - сказав Скібіцький.

За його словами, найпотужніші оборонні рубежі росіяни облаштували на півночі Кримського півострова та на півдні Херсонської області, на підходах до Криму.

Читайте також: росіяни на Херсонщині відсуваються до Криму та риють окопиГуменюк

Коментуючи спорудження окупантами траншей та окопів на кримських пляжах, Скібіцький зауважив, що «вони обрали найбільш небезпечні напрямки, де може бути проведена морська десантна операція, і зараз саме там здійснюють підготовку оборонних рубежів».

Як повідомляв Укрінформ, на межі Керченського півострова з іншою частиною Криму російські загарбники встановлюють протитанкові загородження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-