В окупованому Криму - обшук у громадянського журналіста Османова

В окупованому Криму - обшук у громадянського журналіста Османова

Укрінформ
У будинку активіста кримськотатарського національного руху, громадянського журналіста Ролана Османова зранку 15 березня проводиться обшук. 

Про це повідомив у Телеграмі голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

“В окупованому Криму, в селі Çoyunçı/Урожайне Сімферопольського району, в будинку активіста кримськотатарського національного руху, громадянського журналіста Ролана Османова відбувається обшук. Що спричинило вторгнення російськими варварами в будинок Ролана Османова, нами встановлюється”, - написав Чубаров.

Він припустив, що, можливо, в такий спосіб окупанти шукають сліди тих, хто нібито здійснив підрив залізничного полотна на перегоні Сімферополь - Бахчисарай.

Чубаров зауважив, що російські силовики раніше затримували Османова. Так, у липні 2022 року це сталося біля “верховного суду республіки Крим”, де відбувався “суд” над першим заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та братами Азізом і Асаном Ахтемовими.

Читайте також: Кримського політв'язня Абдулганієва у російській колонії змушували прийняти громадянство рф

Активіста також затримували у вересні 2021 року під будівлею фсб рф у Сімферополі, куди він прийшов, щоб дізнатися про долю п'яти викрадених кримських татар. Тоді його оштрафували на 15 тисяч рублів.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня вранці російські силовики прийшли з обшуком до делегата Курултаю кримськотатарського народу Леммара Юнусова у справі щодо підриву залізниці.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-