росіяни хочуть засудити кримського активіста Османова до 18 років колонії

росіяни хочуть засудити кримського активіста Османова до 18 років колонії

Укрінформ
Під час суду в Ростові-на-Дону прокурор вимагає засудити активіста громадського об'єднання «Кримська солідарність» Ансара Османова до 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Про це повідомило ГО «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

Османова окупанти звинувачують у причетності до діяльності організації «Хізб-ут-Тахрір».

«Державний обвинувач Сергій Айдінов під час дебатів заявив, що «вина Ансара Османова доведена» і назвав бажаним російським обвинуваченням термін – 18 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Із цього терміну 47-річний Османов перші чотири роки муситиме провести в найсуворіших умовах – у в'язниці», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в основі обвинувачення - аудіозапис таємних прослуховань розмов, зроблений у будинку Ернеста Сейтосманова.

Водночас захист надав експертизу незалежного спеціаліста, що в розмовах Османова із Сейтосмановим немає закликів до тероризму чи насильства.

Читайте також: Із колонії в Криму вийшов на волю перший український політв'язень кремля Шиптур

За словами адвоката Еміля Курбедінова, розмови стосувалися переслідувань кримських татар, того, як допомогти їхнім сім'ям, а «слідство» інтерпретувало їх так, як йому потрібно.

Османов заперечує свою вину та причетність до терористичної діяльності.

Як повідомляв Укрінформ, Ансар Османов, Марлен Мустафаєв, Ернест Сейтосманов, Аметхан Абдулвапов були затримані російськими силовиками 9 лютого 2022 року. Їх звинуватили у нібито причетності до “Хізб ут-Тахрір” - ісламської політичної організації, яка у росії визнана терористичною, однак легально діє на території України та більшості держав.

Ансар Османов активно відвідував незаконні «суди» над кримськими татарами в окупованому Криму та рф, його затримували після цих засідань.

Фото: “Кримська солідарність”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-