Двох кримських політв'язнів у російській колонії посадили до ШІЗО

Двох кримських політв'язнів у російській колонії посадили до ШІЗО

Укрінформ
Незаконно засуджених за "справою Хізб-ут-Тахрір" кримських політв'язнів Тимура Ялкабова та Ельдара Кантимірова помістили до ШІЗО в російській колонії.

Про це заявила дружина Кантимірова Ельвіна Усеїнова, повідомляє Укрінформ із посиланням на громадське об'єднання «Кримська солідарність».

«Кримськотатарських політв'язнів Тимура Ялкабова та Ельдара Кантимірова, засуджених за «справою Хізб-ут-Тахрір», помістили до ШІЗО. Декілька місяців тому їх етапували до в'язниці Дмитровограду Ульянівської області», - повідомляє громадське об'єднання.

Зазначається, що Ельдар Кантиміров зв'язався з родиною за допомогою тюремного зв'язку.

Він розповів, що на нього та його співкамерників, серед яких Тимур Ялкабов, у в'язниці чинять тиск. За тиждень у їхній камері тричі провели обшук, забрали особисті речі. Дружина політв'язня наголосила, що під час обшуку співробітники в'язниці наносили в'язням побої.

Кантиміров писав скарги до прокуратури, суду, однак, як зазначається, їх не надсилали до відповідних органів.

Також, як пише «Кримська солідарність», з літа минулого року правила утримання у в'язницях стали більш жорсткими, зокрема в'язням тепер заборонено носити годинники.

«Вони перебувають цілодобово у темних камерах зі штучним освітленням, де немає ні радіо, ні телебачення, відповідно, немає можливості дізнатися котра година. Для мусульман це вкрай важливо, оскільки п'ятикратна молитва прив'язана до часу», - зазначила дружина політв'язня.

Читайте також: Окупанти залишили у СІЗО затриманих «за зв'язки з Україною» шістьох кримських татар

Як повідомлялося, у червні 2019 року відбулися масові обшуки у будинках чотирьох кримських татар в Алушті окупованого росією Криму.

Силовики затримали виконувача обов'язків імама у мечеті Руслана Нагаєва, підприємця Ельдара Кантимірова, а також представників місцевої релігійної громади Руслана Месутова та Ленура Халілова. Фігурантів алуштинської групи «Хізб ут-Тахрір» звинуватили у тероризмі та засудили до термінів від 12 до 18 років позбавлення волі у колонії суворого режиму.

Фото: crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-