Окупанти залишили у СІЗО затриманих «за зв'язки з Україною» шістьох кримських татар

Окупанти залишили у СІЗО затриманих «за зв'язки з Україною» шістьох кримських татар

Укрінформ
російські загарбники залишили у кримському СІЗО шістьох кримських татар, яких затримали у Джанкойському районі та звинуватили у «тероризмі» і «зв'язках із Україною».

Про це повідомило інтернет-видання «Крим.Реалії», передає Укрінформ. 

«Підконтрольний росії Верховний суд Криму залишив у СІЗО шістьох фігурантів справи кримських мусульман, затриманих у січні цього року за зв'язки з Україною», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, «суд» не задовольнив апеляційні скарги щодо кримських татар, запобіжний захід щодо них залишили без змін. Розгляди відбувались на закритому «засіданні».

Видання додає, що шістьох затриманих звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 205.5 (організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації кк рф). Йдеться про заборонену в рф організацію «Хізб-ут-Тахрір». Цей злочин в росії віднесено до категорії особливо тяжких, і покаранням за нього є позбавлення волі строком від 10 до 20 років.

Читайте також: Політв’яні кремля: кримські татари минулоріч отримали по ₴100 тисяч допомоги

Як повідомлялося, вранці 24 січня російські спецслужби прийшли з масовими обшуками в будинки кримських татар у Джанкойському районі тимчасово окупованого Криму. Затримали шістьох чоловіків: Екрема Кроша, Айдера Асанова, Рефата Сейдаметова, Османа Абдуразакова, Лемана Зекір'яєва, Халіла Мамбетова. 25 січня «Київський районний суд» Сімферополя їх заарештував. З'явилася інформація, що російські силовики підозрюють їх у "тероризмі" та "зв'язках з Україною". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-